A rackáról beszélni ma már hasonló divat, mint a szürke marháról, mangalicáról. Azonban az ausztrál és multi-kulti újzélandi birkahús import korszakában a racka juh húsfogyasztásban hajdanvolt dicső rangjától igen messze vagyunk...

2010.02.05. - 07:54
Racka juh

A magyar szürkemarha tenyésztésének kiteljesedése és a minőségi hús forradalma - a jövőben egyet kell hogy jelentsen...

2010.01.13. - 09:19
Szürke marha

Bronzpulyka, rézpulyka és gyöngyös. Lassan már nevük is feledésbe nmerül. Pedig ízük a vadon élő szárnyasok húsával vetekszik, csak hát tenyésztésük nem illeszkedik a speed technológiába.

2010.01.14. - 10:25
A magyar pulyka és gyöngytyúk

Hajdina, köles - valaha ezek a növények pótolták a búza ma elfoglalt egyeduralmát. De ne feledjük, hogy a gabonafélék közé tartozó zab most éli reneszánszát, no és a jó magyar sörárpa jelentősége sem kicsi!

2010.01.14. - 10:35
Árpa, zab, rizs s más magyar gabonák

A fácán, a vadkacsa, - de a fürj és a fogoly is a rabságban tenyészhető vadak közé tartozik. Olyannyira, hogy a vadhús-termelésbe betöltött részaránya ma már nagyobb a lőtt vadénál.

2010.01.16. - 08:10
Tenyészthető vadak

Visszaszerzi becsületét a magyar termék?
Már késő! Elkelt már régen...
Csak hiteles nemzetpolitika árán
Csak, ha új alkotmány lesz!
Ha kilépünk az EU-ból
Reménytelen az ehülyített vevők miatt
Az alapokat rendbehozva, közmegegyezéssel - igen
Eddig 7 hozzászólás érkezett.
Címkék:
Arculat-tervezés, galeria, grafika, Hungarikum, Látványtervezés, magyar művészet, rajzok, tájkép, tollrajz
Papp Márton, a fiatal grafikus nem követ divatirányzatokat. Rajzait az őszinte mívesség jellemzi, távol áll művészetétől a túlhajtott design. Rajzaiból érzelmekkel telített kifinomult realizmus árad. Önfegyelem és érzékenység, melankolikus, néha már romantikába hajló harmónia, ugyanakkor realista kritikai érzék jellemzi, melyből napjaink értékvesztett világában komoly hiány van. 

Papp Márton, a fiatal grafikus nem követ divatirányzatokat. Rajzait az őszinte mívesség jellemzi, távol áll művészetétől a túlhajtott design. Rajzaiból érzelmekkel telített kifinomult realizmus árad. Önfegyelem és érzékenység, melankolikus, néha már romantikába hajló harmónia, ugyanakkor realista kritikai érzék jellemzi, melyből napjaink értékvesztett világában komoly hiány van. 

 

Papp Márton azon kevés művész egyike, akik hitelesen vállalják a mesterségbeli tudás szükségességét. Papp Márton grafikai megoldásai, ceruza és toll rajzai letisztultan adják tovább a konzervatív értékeket. A művész neveltetésénél fogva vallja, hogy a világ elég értékes tartalmat hordoz magában, nem kell azt meghamisítani élettől elrugaszkodott stílus bravúrokkal, öncélú technikai zsonglőrködéssel.

Kapcsolat: pappmarton kukac vipmail pont hu

Papp Márton rajzaiból egy keleti harcművész nyugalma, éles megfigyelőképessége, fegyelmezett és letisztult egyensúlyra törekvése árad. Sokszor a hitelesség elég. Papp Márton ezt az utat választotta, rajzait megtekintve mi sem látjuk máshogy.

A fiatal grafikus művész Alapítványunk tagja, így Ön a rajzok megvásárlásával, illetve jó magyar termékek arculat-terveinek megrendelésével egyszerre több jó ügyet szolgálhat: a magyar értékek megmentését és egy tehetség grafikus alkotómunkájának támogatását egyaránt.

Nézze meg galériánkat!

Néhány egészen különböző témájú kép Papp Márton grafikai kínálatából:

 

 


A digitalizált rajz mindig távol áll az eredeti tökéletes élményétől.

Azonban a fiatal művész - mint minden fiatal művész - természetesen rendelésre is dolgozik. Ha Ön elküldi kedvenc témáját az alapítványi E-mail címre: karahun kukac karahun pont hu, akkor hamarosan magáénak tudhat egy eredeti Papp Márton grafikát...

papp_marton_grafikus.jpg

Hozzászólások
Oszd meg a hírt másokkal is!

Hozzászóló neve* (name)

E-mail címe* (E-mail adress)
Hozzászólás* (message)
Biztonsági kód* (safety code)

A hozzászólás nem tartalmazhat HTML kódot. E-mail címe NEM lesz nyilvános!

Kedves Hozzászóló! Jószándékú, ám üzleti ajánlatait kérjük a következő címre írja:

karahun kukac karahun pont hu


A hozzászólásokat a támadások kivédése okán a megjelenés előtt moderálhatjuk.

Kara - 2013.03.06. 19:10
"A sikerhez kellenek a követők"... Ez igaz. Meg az is igaz, hogy a mai világban pénzért vesznek követőket, és pénzért "csinálnak" nagy művészeket. A valóság már érdektelen...
Kara - 2013.03.06. 19:06
Kedves Brigita, elírta E-mail címét. Nem volna más akadálya, de hamis E-mail szerepel a hozzászólásában.

Esetleg, ha pontosan regisztrálna???
biri brigitta nő - 2013.03.06. 17:32
egy fényképről szeretnek rajzot készitetni
Wattai Anna - 2012.12.13. 15:27
Tehetséges vagy, de egyenlőre nem művész.

A jó emberábrázoláshoz sokat kellene fejlődnöd - méghozzá valódi modelleken való gyakorlással és nem képek másolásával. Sokat segítene némi anatómia ismeret, egy kis szobrászkodás, fotózás. Sok-sok alapos megfigyelés különös tekintettel a tér és térbeli formák a fények és árnyékok megfigyelésére.

A művészethez pedig még több kell. Nem csak virtuóznak, különlegesnek is kell lenned, gondolatokat kell ébresztened a nézőben.
Papp Márton - 2010.11.22. 12:24
Köszönöm:) Igyekszem ennek eleget tenni:)
Maria Markl - 2010.11.22. 12:01
Abba ne hagyd, fel ne add! Maradj szabad!
Nagy Rihárd - 2010.10.06. 20:48
Kedves barátom, sokat tudsz! De a sikerhez kellenek a követők, még ha terhes is, hogy meg kell szervezni. Abból lesz valaki, aki tehetsége mellett olyan embereket gyűjt össze, akik mindezt hírül is adják...